Du behöver
- 1 st påse Tom Ka Kai-pasta
- 1 st burk kokosmjölk stor burk
- limeblad eller ett par stjälkar citrongräs
- 350 g kycklingfiléer
- 5.5 st champinjoner
- 1 st morot stor
- 1 msk koriander hackad färsk
- nudlar tunna, i önskad mängd
Gör så här
Vispa ner 1 påse pasta tillsammans med 1 stor burk kokosmjölk och 1-2 burkar vatten. Koka upp och låt sjuda. Lägg i limebladen och/eller det finhackade citrongräset. Hacka champinjoner och tärna eller strimla morötter i fina bitar, lägg ner tillsammans med den strimlade kycklingfilén. Låt puttra på svag värme i en kvart. Lägg i nudlarna de sista minuterna och strö på hackad koriander.
En klar favorit bland de yngre. Den här soppan går att variera i det oändliga, här är det grunden som är viktig. Vad du sedan väljer att stoppa i är en smaksak och kanske är det också kylskåpets innehåll som får avgöra. Se till att alltid ha pastan, kokosmjölken och limebladen/citrongräset (går att frysa) hemma så kan du alltid trolla.
I asiatiska affärer och även i en del välsorterade livsmedelsaffärer hittar du färdig Tom Ka Kai-pasta som är som en kräm i konsistensen. Den används som bas i den här matiga soppan.
Klicka på länkarna för fler recepttips till sportlovsutflykten!