Du behöver

  • 1 st påse Tom Ka Kai-pasta
  • 1 st burk kokosmjölk stor burk
  • limeblad eller ett par stjälkar citrongräs
  • 350 g kycklingfiléer
  • 5.5 st champinjoner
  • 1 st morot stor
  • 1 msk koriander hackad färsk
  • nudlar tunna, i önskad mängd

Gör så här

Vispa ner 1 påse pasta tillsammans med 1 stor burk kokosmjölk och 1-2 burkar vatten. Koka upp och låt sjuda. Lägg i limebladen och/eller det finhackade citrongräset. Hacka champinjoner och tärna eller strimla morötter i fina bitar, lägg ner tillsammans med den strimlade kycklingfilén. Låt puttra på svag värme i en kvart. Lägg i nudlarna de sista minuterna och strö på hackad koriander.

Kommentar:
En klar favorit bland de yngre. Den här soppan går att variera i det oändliga, här är det grunden som är viktig. Vad du sedan väljer att stoppa i är en smaksak och kanske är det också kylskåpets innehåll som får avgöra. Se till att alltid ha pastan, kokosmjölken och limebladen/citrongräset (går att frysa) hemma så kan du alltid trolla. I asiatiska affärer och även i en del välsorterade livsmedelsaffärer hittar du färdig Tom Ka Kai-pasta som är som en kräm i konsistensen. Den används som bas i den här matiga soppan. Klicka på länkarna för fler recepttips till sportlovsutflykten!


Recept // Fler kyckling & fågelrecept