Du behöver

  • 1 msk ingefära riven färsk
  • 0.75 dl limefrukt saften av 2 pressade
  • 0.5 dl koriander hackad färsk
  • 1 msk wasabi (japansk pepparrotspasta)
  • 1 tsk currypulver
  • 3 msk florsocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk sesamolja
  • 1.5 dl olja
  • 0.5 tsk peppar finhackad röd spansk

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser i en redningsbägare eller glasburk med skruvlock. Skaka samman och fyll på flaska.
2
Kan förvaras ett par dagar i kylskåp, men både ingefärssmaken och stinget från wasabin eller senapen försvagas fort, och då tar sesamsmaken överhand.

Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".


Recept // Fler övrigtrecept