Thailändsk fiskgryta med kokosmjölk

Du behöver 3.5 st morötter strimlad 1 st salladslök strimlad 1 st röd chili urkärnad och finstrimlad 600 g fiskfilé torsk och sej 0.5 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 st morötter strimlad
  • 1 st salladslök strimlad
  • 1 st röd chili urkärnad och finstrimlad
  • 600 g fiskfilé torsk och sej
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st kokosmjölk (400 ml)
  • 1.5 msk ingefära riven
  • 1 msk fisksås
  • 1 st limefrukt saften

Tillbehör:

socker
jasminris

Gör så här

1
1 Placera morötter, lök och chili i en låg vid gryta.

2
2 Skär fisken i mindre bitar och placera ovanpå. Strö över saltet.

3
3 Blanda kokosmjölk, ingefära, fisksås och limesaft. Smaka av. Häll den över fisk och grönsaker.

4
4 Låt grytan koka under lock 5–10 minuter. Servera med lättkokta sockerärter och nykokt jasminris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top