Du behöver

  • 3.5 st morötter strimlad
  • 1 st salladslök strimlad
  • 1 st röd chili urkärnad och finstrimlad
  • 600 g fiskfilé torsk och sej
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st kokosmjölk (400 ml)
  • 1.5 msk ingefära riven
  • 1 msk fisksås
  • 1 st limefrukt saften
  • Tillbehör:

  • socker
  • jasminris

Gör så här

1
1 Placera morötter, lök och chili i en låg vid gryta.
2
2 Skär fisken i mindre bitar och placera ovanpå. Strö över saltet.
3
3 Blanda kokosmjölk, ingefära, fisksås och limesaft. Smaka av. Häll den över fisk och grönsaker.
4
4 Låt grytan koka under lock 5–10 minuter. Servera med lättkokta sockerärter och nykokt jasminris.

Recept // Fler fiskrecept