Thaikalkon med nudlar

Du behöver 500 g kalkonfilé 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 st vitlöksklyftor 1 st pepparfrukt röd spansk 1.5 msk currypasta röd...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g kalkonfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st pepparfrukt röd spansk
  • 1.5 msk currypasta röd
  • 1.5 msk sesamolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st lime saft och skal av
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Tillbehör:

280 g äggnudlar
1 st röd paprika
1 st paprika orange
2 st rödlökar
1 st zucchini
2 msk olivolja

Gör så här

1
Skär kalkonfilén i skivor. Smält matfettet i en kastrull och bryn skivorna. Salta. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Fräs pepparfrukt, vitlök och currypasta i sesamoljan. Tillsätt honung, limeskal, limesaft, hönsbuljong och soja. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Vispa ner blandningen i såsen. Lägg i kalkonfiléerna och låt allt sjuda i cirka 8 minuter.

2
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och klyfta löken. Tärna zucchinin. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna så att de blir mjuka och glansiga. Ta av från plattan. Koka upp cirka två liter vatten till nudlarna. Tag av kastrullen från plattan och lägg i nudlarna, låt dem ligga i det heta vattnet i cirka 4 minuter. Häll av vattnet. Blanda nudlar och frästa grönsaker och servera till kalkonsåsen i snygga skålar eller djupa tallrikar.


Kommentar:
Prova även våra andra läckra recept med kalkon och anka!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top