Texas Chorizo Chili på högrev

Du behöver 500 g högrev 200 g chorizo skuren i slantar 1 msk olivolja 1 st lök hackad 2 st vitlöksklyftor finhackade 1 st röd...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g högrev
  • 200 g chorizo skuren i slantar
  • 1 msk olivolja
  • 1 st lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st röd chili urkärnad och strimlad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk oregano torkad
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 st burk krossade tomater
  • 0.5 l öl av valfri sort
  • vatten efter behov

Gör så här

1
Stek högrev och chorizo i omgångar i en stekpanna med olivolja. Lägg över i en gryta allteftersom.

2
Sätt grytan på hög värme och häll ner löksorterna, chili, tomatpuré och kryddor i stekköttet och låt allt fräsa i några minuter.

3
Tillsätt krossade tomater och cirka hälften av ölet. Sätt på locket och låt puttra i cirka tre timmar. Titta till grytan då och då, tillsätt mer öl när grytan förlorat för mycket vätska. Fortsätt tillsätta vatten vid behov. Grytan ska inte vara rinnig vid servering och köttbitarna ska vara snudd på sönderkokta. Tillsätt eventuellt lite mer socker om grytan har en bitter bismak.

4
Servera med mangosalsa, nachochips och gräddfil.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top