Texas chili

Du behöver 600 g högrev i små bitar 140 g bacon finskuren 1 msk rapsolja 2 st gula lökar finhackade 3 st vitlöksklyftor finhackade 1...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g högrev i små bitar
  • 140 g bacon finskuren
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st gula lökar finhackade
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st paprika finhackad
  • 1 st tomater burk konserverade
  • 2 st öl flaskor mörkt
  • 2.5 msk chilipeppar färsk
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • salt

Tillbehör

rödlök
inlagd jalapeño
gräddfil
ost
tortilla chips

Gör så här

1
Bryn kött och bacon i lite olja. Tillsätt löksorterna och paprika och fräs på låg värme. Häll i tomater och öl. Låt koka upp och skumma av väl.

2
Tillsätt chilipeppar, spiskummin och oregano och låt koka under lock i 2-3 timmar tills köttet nästan faller sönder. Smaka av med salt. Servera med finhackad rödlök, inlagd jalapeno, gräddfil, riven ost och tortilla chips.


Kommentar:
Baka ett vanligt ljust matbröd och fyll det med inlagd jalapeno
och cheddarost i små kuber.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top