Terrin på varmrökt röding

Du behöver 3 st gelatinblad 200 g lax eller rensad varmrökt röding dill grovt hackad 1 dl vitt vin Pepparrotscrème: 1 dl crème fraîche pepparrot...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 200 g lax eller rensad varmrökt röding
  • dill grovt hackad
  • 1 dl vitt vin

Pepparrotscrème:

1 dl crème fraîche
pepparrot finriven
salt
peppar

Örtsallad:

sallad t
dill
bladpersilja
gräslök

Gör så här

1
Börja med terrinen. Blötlägg gelatinbladen.

2
Klä en rund eller fyrkantig form (15 cm diameter) med plastfolie.

3
Dela rödingen i mindre bitar. Varva röding och dill i formen.

4
Smält gelatinet i en kastrull med vinet. Slå vinblandningen över rödingen. Täck terrinen med plast.

5
Lägg den i press med hjälp av en platta, till exempel ett fat, med en tyngd över. Låt stå i kylen minst 6 timmar.

6
Blanda crème fraîche med riven pepparrot (efter egen smak). Smaka av med salt och peppar.

7
Skölj salladssorterna och låt dem rinna av. Bryt salladen i mindre bitar och blanda dem med örterna.

8
Ta ut terrinen ur formen och skär den i fyra portionsbitar. Fördela salladen på fyra tallrikar. Ringla över lite pepparrotscrème.

9
Lägg en terrinbit på varje tallrik. Servera förrätten med knäckebröd och smör, blandat med riven västerbottenost.


Kommentar:
Den här rätten ingår i en meny från Umeårestaurangen Greta & Co. Klicka på länkarna för fler recept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top