Teriyakisås till grillade rätter

Du behöver 5 dl vatten 2 1/2 dl socker 1 msk potatismjölk eller arrowrot 1/2 dl risvinäger (eller torr sherry) 1 dl japansk soja sesamfrön...


3 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 msk potatismjölk eller arrowrot
  • 1/2 dl risvinäger (eller torr sherry)
  • 1 dl japansk soja
  • sesamfrön

Gör så här

Koka vatten och socker tills en tredjedel återstår. Vispa ner mjöl och risvinäger och blanda sedan med soja och sesamfrön. Mer smak? Pressa en vitlöksklyfta i såsen. Den här såsen är god till alla grillade rätter. Häll på flaska och förvara i kylen, håller i flera veckor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top