Teriyakinudlar med köttfärs

Du behöver 1 st gul lök 1 st paprika gärna röd 400 g äggnudlar 350 g nötfärs 1 msk majsolja 1 st vitlöksklyfta stor 1.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st paprika gärna röd
  • 400 g äggnudlar
  • 350 g nötfärs
  • 1 msk majsolja
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 1.5 dl teriyakisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 msk ingefära färskriven

Gör så här

1
Skala och skiva löken. Tärna paprikan.

2
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj dem i kallt vatten.

3
Bryn färsen i olja i en panna. Lägg över på en tallrik. Fräs lök och paprika i samma panna i ett par minuter så att det får lite färg. Häll tillbaka färsen. Pressa i vitlöken.

4
Vänd ner nudlarna med teriyakisås, sambal och ingefära. Låt bli riktigt varmt.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 642, fett 14 g, kolhydrater 84 g och fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top