Läsar-recept

Teriyakimarinerade revbensspjäll

Du behöver 1.5 kg revbensspjäll tjockskurna 5 dl vitt vin 1.5 dl råsocker 50 g färsk ingefära 2 dl soja 2 msk sesamolja 0.25 dl...


12 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg revbensspjäll tjockskurna
  • 5 dl vitt vin
  • 1.5 dl råsocker
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 dl soja
  • 2 msk sesamolja
  • 0.25 dl färsk oregano
  • 0.25 dl färsk koriander
  • teriyakisås

Gör så här

Häll vin, socker och soja i en kastrull. Skala och riv ingefäran fint. Tillsätt ingefäran, oljan och de finhackade kryddorna. Koka upp och låt sjuda tills det tjocknar (som sirap). Låt svalna. Placera revbensspjällen i en ugnssäker form. Häll den kalla teriyakin över köttet. Täck och låt dra i kylskåp i ett dygn. Stek i ugn 175 grader i 1 1/2 tim, eller tills köttet är genomstekt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top