Teriyakimarinerad fransyska

Du behöver 1.5 kg fransyska 3.5 msk kalvfond 2 dl vatten redning av maizena utrört med vatten Teriyakisås: 5 dl vitt vin 250 g råsocker...


8 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg fransyska
  • 3.5 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • redning av maizena utrört med vatten

Teriyakisås:

5 dl vitt vin
250 g råsocker strö
1 dl soja
1.5 msk sesamolja
0.5 dl ingefära färskriven

Gör så här

Sätt ugnen på 185 grader. Lägg köttet i en djup ugnsfast form. Blanda kalvfonden med vattnet och häll över. Blanda samman ingredienserna till teriyakin i en kastrull och sjud i 10 minuter eller tills sockret löst sig. Häll 1-2 dl av teriyakisåsen över köttet. Ugnsbaka det i 1 1/2 timme. Titta till steken varje halvtimme och tillsätt eventuellt mer vatten. Ta ut köttet och låt det svalna något. Häll skyn och resten av teriyakisåsen i en kastrull och rör ner redningen. Dosera maizena enligt förpackningen beroende på hur många deciliter sky som bildats. Skär köttet i skivor och lägg på ett uppläggningsfat. Fördela såsen över och sätt in i ugnen igen i 10-15 minuter.


Kommentar:
Receptet kommer från Långängens gård på Lidingö. Fler recept, se länkar nedan. Servera med kardemummaris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top