Tender strips med citronsalsa

Du behöver 500 g tender strips eller annat mört nötkött, t ex flanks salt och peppar 4 msk rapsolja 1 st vitlöksklyfta pressad 2 msk...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g tender strips eller annat mört nötkött, t ex flanks
  • salt och peppar
  • 4 msk rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 krm chilipeppar
  • 1 st citron
  • 1 st citron saften
  • 1 tsk råsocker
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • salt och peppar

Gör så här

1
Tänd grillen och vänta på fin glöd. Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter. Blanda ingredienserna till grilloljan. Pensla köttet med oljan och bryn det på grillen på båda sidor. Stick in en stektermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste och köttigaste delen.

2
Grilla köttet under lock, när köttermometern visar cirka 60 grader är köttet rödrosa inuti. Ta upp det på en skärbräda, pensla med mera grillolja och låt vila cirka 20 minuter. Då blir det lättare att skära i fina skivor.

3
Skala en citron med en vass kniv. Skär ut hinnfria klyftor och hacka dem i små bitar.

4
Blanda pressad citronsaft och socker. Blanda i oljan. Blanda i citronbitar, koriander och vitlök. Smaka av salsan med salt och peppar.

5
Skär köttet i tunna skivor och toppa med salsan.

6
Servera med rödbetor, söt­potatis och grillad sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top