Tempura friterade räkor och grönsaker

Du behöver 16 st räkor stora råa 3 st röda paprikor 0.5 st blomkålshuvud 2 st gula lökar 250 g gröna bönor Frityrsmet: 5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 16 st räkor stora råa
  • 3 st röda paprikor
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 2 st gula lökar
  • 250 g gröna bönor

Frityrsmet:

5 dl vetemjöl
4 st äggulor
5 dl kallt vatten
2 krm salt
5 dl rapsolja till fritering

Tillbehör:

soja Blötlagda alger som garnityr. att dippa i.

Gör så här

1
Skala räkorna men låt stjärten vara kvar. Skär ett snitt i räkornas undersida och platta försiktigt ut dem.

2
Skär paprikan i stora bitar, plocka små buketter av blomkålen, skär löken i ringar och skölj bönorna.

3
Rör ihop ingredienserna till frityrsmeten i en rymlig bunke och doppa räkor och grönsaker i smeten. Undvik att doppa stjärten på räkorna så ser det festligare ut vid servering.

4
Värm oljan i en wokpanna eller rymlig kastrull. Fritera grönsakerna och räkorna, de är klara när de flyter upp till ytan.

5
Lägg upp på ett fat. Garnera gärna med lite alger och servera små skålar med soja att dippa i.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top