Du behöver

  • 1 st solrosolja aning
  • 1.5 st mördeg (pajdeg)
  • 4 msk potatismjöl
  • plommon (röda)
  • 3 dl röd vinbärsgelé

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Olja fyra portionspajformar, cirka 12 cm i diameter, lätt. Lägg över deg, forma den efter pajformen och klipp av utanförhängande deg. Tryck degkanten lätt mot pajformens ovankant.
2
Bottna varje portion med jämnt fördelat potatismjöl. Halvera och kärna ur plommonen med vass kniv. Lägg dem i snygg formation på varje portion.
3
Smält gelén i mikron direkt i burken utan lock. Skeda gelé över plommonen. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Servera gärna glass eller vaniljvisp till.

Kommentar:
Till servering: vaniljvisp eller glass

Recept // Fler frukt & bärrecept