Tarator de jez – kyckling i sesamröra

Du behöver 3 st kycklingfiléer vatten salt lagerblad Röra: 3 st saltgurka små, skivade äkta 1 msk hackad persilja 4 st pressade vitlöksklyftor 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer
  • vatten
  • salt
  • lagerblad

Röra:

3 st saltgurka små, skivade äkta
1 msk hackad persilja
4 st pressade vitlöksklyftor
1 dl tahini sesampasta
1 dl vatten
1 dl pressad citron
0.5 msk salt

Gör så här

1
Koka kycklingfiléerna färdiga i lättsaltat vatten med lagerblad. Låt svalna.

2
Blanda ingredienserna till röran och smaka av den. Skär kycklingfiléerna i tärningar, cirka 2 cm stora. Blanda dem med röran och servera.


Kommentar:
Libanesisk meze-rätt från restaurang Beirut Café i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top