RECEPT FRÅN IK

Taralli riscaldati små torkade ringar

Av .

Tillagningstid: 150 minuter
60 portioner

Du behöver

  • 500 g vetemjöl
  • 2 tsk havssalt
  • 1.2 dl vitt vin rumstempererat
  • 1.25 dl olivolja extra vergine
  • fänkålsfrön rosmarin eller oliver

Gör så här

1
1. Häll upp mjölet i en hög på bakbordet (eller i matberedaren). Spara cirka ? deciliter av mjölet att justera med om så behövs. Tillsätt salt, det ljumma vinet och oljan lite i taget under tiden som degen knådas samman till en smidig deg. Det ska inte vara jäst eller bakpulver i degen.
2
Täck bunken med plast, eller lägg degen i en plastpåse och låt den vila en halvtimme.
3
2. Ta upp degen, dela den i två lika stora delar. Kavla ut dem
4
till två rektangulära degplattor cirka 12 x 25 centimeter, ungefär 1 centimeter tjocka.
5
Skär dem i 1 centimeter breda remsor på längden och trilla vidare ut dem till runda, knappt lillfingertjocka längder, 40–
6
45 centimeter långa.
7
3. Dela längderna i cirka 12 centimeter långa längder vars ändar trycks ihop så att det blir ringar.
8
4. Lägg ringarna, några i taget, i en rymlig kastrull med sjudande vatten. Efter 1–2 minuter flyter ringarna upp till ytan och då lyfts de upp med en hålslev och läggs på rena kökshanddukar att rinna av.
9
5. Lägg de kokta ringarna på papprade plåtar och grädda dem i övre del av ugnen i 225 grader cirka 15 minuter tills de fått lite färg.
10
Lägg dem på galler att kallna och torka.

Kommentar:
Taralli kommer från regionen Apulien, och de små ringarna kan varieras genom tillsats av fänkålsfrön, rosmarin eller hackade oliver. Det här receptet kommer från trakten av Taranto i olivdistriktet södra Apulien. Man äter taralli som tilltugg, vanligtvis med gröna oliver till ett glas vin. Recept av Samantha Santambrogio.

Recept // Fler övrigtrecept