Tapenade med basilika

Du behöver 1 dl oliver gröna eller svarta 5 st ansjovisfiléer eller sardeller 1.5 msk kapris 1 st vitlök krossad 1 dl basilika hackad 1...

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl oliver gröna eller svarta
  • 5 st ansjovisfiléer eller sardeller
  • 1.5 msk kapris
  • 1 st vitlök krossad
  • 1 dl basilika hackad
  • 1 dl hackad persilja
  • svartpeppar
  • saft från citron

Gör så här

Mixa till ingredienserna och smaka av med svartpeppar och saft från citron. Rör det hela krämigt med olivolja.


Kommentar:
Tapenade kommer av det provansala ordet för kapris – tapéno. En röra som bör innehålla kapris, oliver och ansjovis. Myckeet god på bröd i stället för smör. Gott till kallskuret.

Det här är en av de enkla rätterna som du kan bjuda på vid en spontan vårfest för dina vänner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top