Du behöver
- 2 dl röda linser
- 1 pkt papadums
- 1 st sallad ask blandad
- 1 st tandoorimarinerade kycklingstrimlor (350 g)
- 2 dl yoghurt naturell
- salladslök ringar av
Gör så här
1
Koka linserna 7 minuter i lättsaltat vatten. Sila bort överflödigt vatten.
2
Grilla papadambröden spröda nära värmen. Eller mikra varje platta cirka 20 sekunder på full effekt.
3
Bred ut kycklingstrimlorna på oljad grillhäll eller i grillpanna (de slinker igenom ett vanligt grillgaller). Grilla på båda sidor. Total grilltid ungefär 4 minuter tills köttbitarna inte längre är rosa inuti. Ta snabbt upp bitarna på fat, de blir torra om de översteks.
4
Lägg en nypa sallad på varje bröd. Därefter en sked linser och några kycklingbitar. Toppa med en klick yoghurt och garnera med tunna ringar av salladslök.
Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Passar till:
- Bruschetta
- Grillad entrecôte
- Biffspett med sesamdip
- Fjärilskotlett med salvia
- Lammfilé med myntapesto
- Kalkonspett New England
- Ädelostdressing från Tyskland
- Äppelvinägrette från Frankrike
- Rucoladressing från Italien
- Thailändsk ingefärslimedressing
- Amerikansk Rhode Islanddressing
- Gurkdressing från Grekland
- Pepparlax med mangosallad
- Mix på spett
- Sallad på grillgrönt
- Kycklingvingar som i Jeriko
- Grillad grön sparris
- Grillade lammkotletter