Du behöver

  • 2 dl röda linser
  • 1 pkt papadums
  • 1 st sallad ask blandad
  • 1 st tandoorimarinerade kycklingstrimlor (350 g)
  • 2 dl yoghurt naturell
  • salladslök ringar av

Gör så här

1
Koka linserna 7 minuter i lättsaltat vatten. Sila bort överflödigt vatten.
2
Grilla papadambröden spröda nära värmen. Eller mikra varje platta cirka 20 sekunder på full effekt.
3
Bred ut kycklingstrimlorna på oljad grillhäll eller i grillpanna (de slinker igenom ett vanligt grillgaller). Grilla på båda sidor. Total grilltid ungefär 4 minuter tills köttbitarna inte längre är rosa inuti. Ta snabbt upp bitarna på fat, de blir torra om de översteks.
4
Lägg en nypa sallad på varje bröd. Därefter en sked linser och några kycklingbitar. Toppa med en klick yoghurt och garnera med tunna ringar av salladslök.

Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".


Recept // Fler kyckling & fågelrecept