Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st tandoorikrydda (35 g)
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller
  • yoghurt naturell
  • Sås:

  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ingefära riven färsk
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk garam masala
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm strösocker
  • 1 tsk chilifrukt finhackad grön
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 msk pressad citron
  • 1 tsk spiskummin

Gör så här

1
1. Skär varje kycklingfilé i fyra bitar på snedden. Blanda tandoorikryddmix med yoghurt i en bunke. Vänd ned kycklingbitarna. Marinera köttet 30 minuter i kylskåpet.
2
2. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form. Stek bitarna mitt i ugnen i grillvärme i 250 grader cirka 15 minuter. Ta ut formen.
3
3. Gör under tiden såsen. Rör samman alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen 3 minuter.
4
4. Lägg kycklingbitarna i såsen och servera med torrt ris som kokats med gurkmeja i vattnet. Kokt blomkål eller kokta gröna bönor passar bra till.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept