Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 st tandoorikrydda (35 g)
- 2 dl matlagningsyoghurt eller
- yoghurt naturell
- 4 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 1 msk ingefära riven färsk
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk garam masala
- 0.75 tsk salt
- 1 krm strösocker
- 1 tsk chilifrukt finhackad grön
- 1 krm kajennpeppar
- 0.5 msk pressad citron
- 1 tsk spiskummin
Sås:
Gör så här
1
1. Skär varje kycklingfilé i fyra bitar på snedden. Blanda tandoorikryddmix med yoghurt i en bunke. Vänd ned kycklingbitarna. Marinera köttet 30 minuter i kylskåpet.
2
2. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form. Stek bitarna mitt i ugnen i grillvärme i 250 grader cirka 15 minuter. Ta ut formen.
3
3. Gör under tiden såsen. Rör samman alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen 3 minuter.
4
4. Lägg kycklingbitarna i såsen och servera med torrt ris som kokats med gurkmeja i vattnet. Kokt blomkål eller kokta gröna bönor passar bra till.