Du behöver

  • 300 g tagliatelle eller annan pasta
  • vatten salt
  • Sås:

  • 7 dl mjölk
  • 5 msk vetemjöl
  • ost (ca 75 g)
  • 200 g skinka fint, tärnad, rökt
  • salt
  • vitpeppar nymalen
  • persilja klippt

Gör så här

1
Häll mjölken till såsen i en rymlig kastrull. Vispa ner mjölet. Låt mjölkblandningen koka upp under vispning. Småkoka på svag värme 3 minuter under omrörning.
2
Ta kastrullen från värmen. Skiva ost med ostyveln. Låt skivorna smälta ner i såsen. När såsen smakar tillräckligt gott av osten är det tid att blanda i skinktärningarna. Smaka av med salt och peppar.
3
Håll såsen varm medan pastan kokar efter anvisningar på förpackningen. Servera gärna pasta, sås och klippt persilja var för sig.

Recept // Fler pasta & nudlarrecept