Tagliatelle med skinksås

Du behöver 300 g tagliatelle eller annan pasta vatten salt Sås: 7 dl mjölk 5 msk vetemjöl ost (ca 75 g) 200 g skinka fint,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g tagliatelle eller annan pasta
  • vatten salt

Sås:

7 dl mjölk
5 msk vetemjöl
ost (ca 75 g)
200 g skinka fint, tärnad, rökt
salt
vitpeppar nymalen
persilja klippt

Gör så här

1
Häll mjölken till såsen i en rymlig kastrull. Vispa ner mjölet. Låt mjölkblandningen koka upp under vispning. Småkoka på svag värme 3 minuter under omrörning.

2
Ta kastrullen från värmen. Skiva ost med ostyveln. Låt skivorna smälta ner i såsen. När såsen smakar tillräckligt gott av osten är det tid att blanda i skinktärningarna. Smaka av med salt och peppar.

3
Håll såsen varm medan pastan kokar efter anvisningar på förpackningen. Servera gärna pasta, sås och klippt persilja var för sig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top