Tagliatelle med rimmat sidfläsk

Du behöver 300 g tagliatelle 300 g rimmat sidfläsk 2 st vitlöksklyftor 0.5 kruka färsk salvia hela blad olivolja till stekning 400 g körsbärstomater på...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g tagliatelle
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 kruka färsk salvia hela blad
  • olivolja till stekning
  • 400 g körsbärstomater på kvist delade
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk balsamvinäger
  • nymalen svartpeppar

Till servering

färskriven parmesan

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. 

2

Skär bort eventuell svål och skär sedan sidfläsket i små tärningar. Skala och hacka vitlöken. 

3

Lägg sidfläsket i en kall stekpanna och sätt på högsta värme. Dra ner värmen till medel när det börjar fräsa och stek fläsket knaprigt. Tillsätt vitlök och salviablad och fortsätt fräsa ett par minuter. 

4

Häll av den färdigkokta pastan och häll tillbaka tagliatellen i kastrullen. Rör ner fläskblandningen.

5

Hetta upp 1 msk olivolja i stekpannan och fräs tomaterna i ett par minuter. Strö över socker och salt, och häll över vinäger. Låt koka ihop i någon minut och vänd sedan ner tomater och vätska i pastan. Mal över peppar och servera med parmesanost.  


Kommentar:
Lyxa till vardagspastan med salviakryddat rimmat fläsk och söta tomater med balsamvinäger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top