Du behöver
- 300 g tagliatelle
- 300 g rimmat sidfläsk
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 kruka färsk salvia hela blad
- olivolja till stekning
- 400 g körsbärstomater på kvist delade
- 1 tsk strösocker
- 1 krm salt
- 1 msk balsamvinäger
- nymalen svartpeppar
Till servering
färskriven parmesan
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Skär bort eventuell svål och skär sedan sidfläsket i små tärningar. Skala och hacka vitlöken.
Lägg sidfläsket i en kall stekpanna och sätt på högsta värme. Dra ner värmen till medel när det börjar fräsa och stek fläsket knaprigt. Tillsätt vitlök och salviablad och fortsätt fräsa ett par minuter.
Häll av den färdigkokta pastan och häll tillbaka tagliatellen i kastrullen. Rör ner fläskblandningen.
Hetta upp 1 msk olivolja i stekpannan och fräs tomaterna i ett par minuter. Strö över socker och salt, och häll över vinäger. Låt koka ihop i någon minut och vänd sedan ner tomater och vätska i pastan. Mal över peppar och servera med parmesanost.
Lyxa till vardagspastan med salviakryddat rimmat fläsk och söta tomater med balsamvinäger.