Du behöver
- 800 g muscatpumpa
- 8 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 msk smör
- 0.5 kruka salvia
- 2.5 skiva parmaskinka
- 4 st port nykokt pasta
- salt och peppar
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 1 st vältvättad citron
- 2 dl finriven parmesan
Gör så här
Skär pumpan i centimeterstora tärningar. Krossa vitlöksklyftorna försiktigt, bara precis så att skalet spricker.
Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna och fräs salviabladen och skinkan, tills de blir frasiga, cirka 1 minut. Ta upp på en tallrik.
Fräs pumpan och vitlöken i samma panna tills de är helt mjuka, cirka 10 minuter, rör om då och då. Vänd ner den nykokta pastan i pannan och låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Fördela pastan i varma tallrikar. Toppa med parmaskinka och salviablad. Strö över citronskal och parmesan.
Salvia och parmaskinka tillsammans med citron matchar den söta
muscatpumpan fint i den här goda pastarätten.