Tagliatelle med muscatpumpa

Du behöver 800 g muscatpumpa 8 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 2 msk smör 0.5 kruka salvia 2.5 skiva parmaskinka 4 st port nykokt pasta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g muscatpumpa
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 0.5 kruka salvia
  • 2.5 skiva parmaskinka
  • 4 st port nykokt pasta
  • salt och peppar
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 st vältvättad citron
  • 2 dl finriven parmesan

Gör så här

1

Skär pumpan i centimeterstora tärningar. Krossa vitlöksklyftorna försiktigt, bara precis så att skalet spricker.

2

Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna och fräs salviabladen och skinkan, tills de blir frasiga, cirka 1 minut. Ta upp på en tallrik.

3

Fräs pumpan och vitlöken i samma panna tills de är helt mjuka, cirka 10 minuter, rör om då och då. Vänd ner den nykokta pastan i pannan och låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

4

Fördela pastan i varma tallrikar. Toppa med parmaskinka och salviablad. Strö över citron­skal och parmesan.


Kommentar:
Salvia och parmaskinka tillsammans med citron matchar den söta
muscatpumpan fint i den här goda pastarätten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top