Du behöver

  • st pasta
  • Sås:

  • 500 st svamp karljohan och kantareller passar bra
  • 1 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl grädde
  • 0.5 st buljongtärning svamp eller grönsaks
  • 2 msk persilja finskuren
  • salt och peppar
  • Parmesan eller annan smakrik ost

Gör så här

1
Pastan kokas 1 minut i rikligt med lättsaltat vatten. Planera så att den är färdig samtidigt med såsen.
2
Såsen:
3
Tina fryst svamp i tid. Häll bort överflödig vätska och stek i smör. Låt svampen steka på medelstark värme tills den får en fin gyllenbrun färg. Finhacka vitlöken och låt den följa med i pannan.
4
Häll på grädde och lägg i buljongtärningen. Grädden får koka ihop något innan persiljan läggs i och det är dags att smaka av med salt och peppar.
5
Vänd ihop såsen med den nykokta pastan. Spring in till bordet, och servera med färskriven ost.
6
En sallad passar till. Blanda lättkokta, kalla gröna bönor med skivad tomat och finhackad rödlök. Stänk en enkel vinägrett över och servera.

Kommentar:
För fler recept på hemmagjord pasta, klicka på länkarna.


Recept // Fler pasta & nudlarrecept