Taggsvampssoppa med vitt vin

Du behöver 300 g taggsvamp, rensad 3 msk smör till stekning 1 gul lök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 dl vitt vin 4 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g taggsvamp, rensad
  • 3 msk smör till stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • ½ citron, färskpressad, saften
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • 2 msk god olivolja
  • surdegsbröd till servering

Gör så här

1
Skär svampen i bitar om två centimeter. Stek i smör i en stor kastrull tills den blir gyllene och tillsätt lök och vitlök på slutet, stek ytterligare någon minut.

2
Ta ut cirka en tredjedel av svampen till garnering och lägg på ett fat. Häll i vin, vatten, grädde och kycklingfond i kastrullen och sjud på svag värme i cirka 10 minuter.

3
Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med citronsaft, salt och nymald vitpeppar.

4
Häll upp i djupa, varma tallrikar och ringla över lite olivolja. Servera med nybakat surdegsbröd.

5
Tips! Taggsvampen kan bytas mot ostronskivling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top