Tacofärs med bönor och tomatsalsa

Du behöver 500 g nötfärs olivolja till stekning 1 st tacokrydda påse hot 1 dl vatten 1 st burk svarta bönor sköljda 4 st tomater...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • olivolja till stekning
  • 1 st tacokrydda påse hot
  • 1 dl vatten
  • 1 st burk svarta bönor sköljda
  • 4 st tomater
  • 2 st avokado
  • 0.5 st röd lök
  • 1 st röd chili urkärnad
  • 1 st vitlök pressad
  • 1 kruka färsk koriander hackad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt svartpeppar, ev socker

Till servering

4 st tortillabröd
isbergssallad
1 dl gräddfil

Gör så här

1
Fräs färsen i olja och tillsätt sedan tacokrydda och vatten. Låt puttra 5–10 minuter. Tillsätt bönorna mot slutet och värm igenom.

2
Klyfta och kärna ur tomaterna, tärna tomatköttet. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Hacka lök och chili. Blanda tomat, avokado, lök, chili, vitlök och koriander med vinäger och olja. Smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker.

3
Servera färsen i tortillabröd med isbergssallad och gräddfil.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 616, Fett 26 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top