Tabbouleh med tomat och mynta

Du behöver 1 dl bulgur 4 st stora tomater 3 st salladslökar 1 st persilja stor bunt 1 st mynta stor bunt 1.5 st citron...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl bulgur
  • 4 st stora tomater
  • 3 st salladslökar
  • 1 st persilja stor bunt
  • 1 st mynta stor bunt
  • 1.5 st citron saften
  • 4 msk olivolja
  • 2 st vitlök finriven
  • salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av ordentligt, den får inte vara blöt.

2
Skölj, klyfta och kärna ur tomaterna, och tärna dem fint.

3
Skiva salladslök tunt. Plocka bladen av persilja och mynta och hacka dem med vass kniv.

4
Blanda ihop bulgur, tomathack, salladslök och örter i en stor skål.

5
Vispa ihop saften av en citron med olivolja och riven vitlök. Vänd ner i bulgursalladen och smaka av med salt och peppar och eventuellt mer citronsaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top