Syrliga musslor med limeaioli

Du behöver Limeaioli 1 dl majonnäs 1 st vitlöksklyfta 1 st lime fint, rivet skal 0,5 krm salt 1 krm peppar Syrliga musslor 2 kg...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Limeaioli

1 dl majonnäs
1 st vitlöksklyfta
1 st lime fint, rivet skal
0,5 krm salt
1 krm peppar

Syrliga musslor

2 kg färska blåmusslor
2 st vitlöksklyftor
2 st chilifrukter gröna
1 msk smör
3 msk ättika
4 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
1 dl dill
2 msk gräslök

Til servering

ett gott bröd

Gör så här

1

Limeaioli Rör ihop ingredienserna till aiolin och ställ svalt till serveringen. 

2

Syrliga musslor Förbered musslorna genom att skrubba dem under rinnande kallt vatten, dra bort eventuellt skägg samt släng trasiga musslor och sådana som inte sluter sig när du knackar dem lätt mot bänken. 

3

Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili mjuka i smöret i en gryta eller kastrull med lock stor nog att rymma musslorna. Tillsätt sedan ättika, vatten och fiskbuljongtärning eller fond. Låt koka ihop en minut och häll sedan i musslorna. Skaka om och sätt på locket. Låt små­koka i cirka 3 minuter eller tills musslorna öppnat sig. 

4

Strö dill och gräslök över musslorna, rör om och servera direkt tillsammans med bröd­et och aiolin. 


Kommentar:
Tips: Lägg gärna musslorna i en stor skål med kallt vatten en stund när du rengjort dem, då får de chansen att öppna sig och släppa ifrån sig lite skräp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top