Syltsnittar på två vis

Du behöver 125 g rumsvarmt smör 0.67 dl strösocker 1 st ägg 3.5 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver Fyllning 1 dl hallonsylt fast 1 dl...

Tillagningstid: 35 minuter
16 bitar

Du behöver

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 0.67 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Fyllning

1 dl hallonsylt fast
1 dl aprikosmarmelad fast

Vit glasyr

1 dl florsocker
1 msk vatten

Chokladglasyr

1.5 dl florsocker
2 msk kakaopulver
1 msk rumsvarmt smör
2 msk kaffe starkt

Till garnering

florsocker
3 msk rostade hasselnötskärnor hackade

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker poröst i en bunke, använd elvisp. Rör ner ägget. Rör i mjölet blandat med bakpulvret och vispa ihop till en deg. 

2

Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder, cirka 30 centimeter långa. Lägg längderna på en papprad plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll ena längden med hallonsylt och den andra med aprikosmarmelad. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

3

Vit glasyr Rör ihop florsocker och vatten till en slät smet.

4

Chokladglasyr Blanda florsocker, kakaopulver, smör och kaffe till en slät smet.

5

Ringla den vita glasyren över hallonlängden, låt svalna och sikta över lite florsocker. Ringla chokladglasyren över aprikoslängden och garnera med hasselnötter, låt svalna. 

6

Skär längderna i bitar. 

 


Kommentar:
Spröda syltsnittar är kul att variera. Prova de här med hallon eller aprikos och choklad eller hitta en egen kombination. Skär gärna längderna i generösa bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top