Syltsnittar med glasyr

Du behöver Mördeg grundrecept se här nere Fyllning 1 dl hallonsylt 0.5 dl florsocker Gör så här 1 Gör en sats av grunddegen. Värm ugnen...

Tillagningstid: 50 minuter
40 stycken

Du behöver

Mördeg grundrecept se här nere

Fyllning

1 dl hallonsylt
0.5 dl florsocker

Gör så här

1

Gör en sats av grunddegen. Värm ugnen till 200 grader.

2

Dela degen i fyra delar. Rulla ut till långa stänger (något tjockare än ett finger). Lägg stängerna på papprade plåtar. Gör en fördjupning längs hela mitten med fingret.

3

Fyll fördjupningen med hallonsylt och grädda i mitten av ugnen cirka 14 minuter. Låt svalna ett par minuter och skär sedan längderna på snedden.

4

Blanda florsockret med några droppar vatten till en tjock glasyr. Ringla eller spritsa som dekor på kakorna. 


Kommentar:
Klassiska syltsnittar ser flotta ut med sin glasyr men är lätta att få till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top