Syltade kantareller

Du behöver 0.24 l färska kantareller eller ca 6 dl förvällda kantareller 4 dl inläggningsättika (2 dl ättiksprit 12 % + 2 dl vatten) 3...


0 portioner

Du behöver

  • 0.24 l färska kantareller eller ca 6 dl förvällda kantareller
  • 4 dl inläggningsättika (2 dl ättiksprit 12 % + 2 dl vatten)
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk ljunghonung
  • 1 tsk vitpeppar hel
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 5 cm ingefära färsk
  • 3 st dillstjälkar

Gör så här

Färska kantareller förvälls 10 minuter och silas av. Koka upp ättika, socker, honung, peppar, kryddpeppar, ingefära i bitar, och dill. Lägg i kantarellerna, koka upp och koka med locket på glänt på svag värme drygt 1 timme. Lägg svampen i små glasburkar, fyll på lag och skruva omedelbart på lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top