Du behöver
- squash ca 1 kg
- 1 msk salt
- 0.5 st citron
- 8 st vitpepparkorn
- 2 bitar ingefära torkad
- 1 bitar hel kanel
- 2 bitar muskotblomma
Lag:
3 dl ättiksprit
4.5 dl vatten
3 dl strösocker
Gör så här
1
Dela squashen på längden och skär i tjocka skivor. Lägg dem i en skål, strö på salt och slå på saften av citronen. Blanda och låt dra en halvtimme. Spola av saltet i en sil och låt det rinna av. Blanda lagen i en kastrull. Ge den ett uppkok och rör tills sockret smält. Varva squash och kryddor i väl rengjorda glasburkar och slå den heta lagen över. Inläggningen är klar efter ett par dagar.
2
Förvara helst i kylen.
Ingefära, kanel och muskotblomma sätter smak på den milda squashen. Gott tillbehör till många vardagsrätter.