Du behöver

  • squash ca 1 kg
  • 1 msk salt
  • 0.5 st citron
  • 8 st vitpepparkorn
  • 2 bitar ingefära torkad
  • 1 bitar hel kanel
  • 2 bitar muskotblomma
  • Lag:

  • 3 dl ättiksprit
  • 4.5 dl vatten
  • 3 dl strösocker

Gör så här

1
Dela squashen på längden och skär i tjocka skivor. Lägg dem i en skål, strö på salt och slå på saften av citronen. Blanda och låt dra en halvtimme. Spola av saltet i en sil och låt det rinna av. Blanda lagen i en kastrull. Ge den ett uppkok och rör tills sockret smält. Varva squash och kryddor i väl rengjorda glasburkar och slå den heta lagen över. Inläggningen är klar efter ett par dagar.
2
Förvara helst i kylen.

Kommentar:
Ingefära, kanel och muskotblomma sätter smak på den milda squashen. Gott tillbehör till många vardagsrätter.


Recept // Fler grönsakerrecept