Syltad squash

Du behöver squash ca 1 kg 1 msk salt 0.5 st citron 8 st vitpepparkorn 2 bitar ingefära torkad 1 bitar hel kanel 2 bitar...


0 portioner

Du behöver

  • squash ca 1 kg
  • 1 msk salt
  • 0.5 st citron
  • 8 st vitpepparkorn
  • 2 bitar ingefära torkad
  • 1 bitar hel kanel
  • 2 bitar muskotblomma

Lag:

3 dl ättiksprit
4.5 dl vatten
3 dl strösocker

Gör så här

1
Dela squashen på längden och skär i tjocka skivor. Lägg dem i en skål, strö på salt och slå på saften av citronen. Blanda och låt dra en halvtimme. Spola av saltet i en sil och låt det rinna av. Blanda lagen i en kastrull. Ge den ett uppkok och rör tills sockret smält. Varva squash och kryddor i väl rengjorda glasburkar och slå den heta lagen över. Inläggningen är klar efter ett par dagar.

2
Förvara helst i kylen.


Kommentar:
Ingefära, kanel och muskotblomma sätter smak på den milda squashen. Gott tillbehör till många vardagsrätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top