Syltad pumpa att servera till kött

Du behöver 1.5 kg pumpa 2 st rödlökar små i tunna klyftor chili ca 1 färsk 1 st ingefära liten knöl färsk 1 dl ättikssprit...


12 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg pumpa
  • 2 st rödlökar små i tunna klyftor
  • chili ca 1 färsk
  • 1 st ingefära liten knöl färsk
  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl strösocker 3 dl vatten
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

1
Skala, kärna ur och skiva pumpan i småbitar. Lägg bitarna i kokande, lättsaltat vatten. Koka 1 minut sedan bitarna kokat upp. Spola dem med kallvatten så att kokningen avstannar.

2

3
Skala och klyfta rödlökarna tunt. Klyv chilin, rensa ur fröna och snitta tunna strimlor. Skala ingefäran och skär tunna skivor. Blanda allt med pumpabitarna i en skål.

4

5
Blanda ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Låt kallna. Häll lagen över pumpan i skålen och ställ den i kylskåpet minst över natten.


Kommentar:
Inläggningen kan gärna göras flera dagar i förväg. Låt stå övertäckt i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top