Du behöver
- 1.5 kg pumpa
- 2 st rödlökar små i tunna klyftor
- chili ca 1 färsk
- 1 st ingefära liten knöl färsk
- 1 dl ättikssprit
- 2 dl strösocker 3 dl vatten
- färsk timjan till garnering
Gör så här
1
Skala, kärna ur och skiva pumpan i småbitar. Lägg bitarna i kokande, lättsaltat vatten. Koka 1 minut sedan bitarna kokat upp. Spola dem med kallvatten så att kokningen avstannar.
2
3
Skala och klyfta rödlökarna tunt. Klyv chilin, rensa ur fröna och snitta tunna strimlor. Skala ingefäran och skär tunna skivor. Blanda allt med pumpabitarna i en skål.
4
5
Blanda ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Låt kallna. Häll lagen över pumpan i skålen och ställ den i kylskåpet minst över natten.
Inläggningen kan gärna göras flera dagar i förväg. Låt stå övertäckt i kylskåp.