Du behöver

  • 1.5 kg pumpa
  • 2 st rödlökar små i tunna klyftor
  • chili ca 1 färsk
  • 1 st ingefära liten knöl färsk
  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl strösocker 3 dl vatten
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

1
Skala, kärna ur och skiva pumpan i småbitar. Lägg bitarna i kokande, lättsaltat vatten. Koka 1 minut sedan bitarna kokat upp. Spola dem med kallvatten så att kokningen avstannar.
2
3
Skala och klyfta rödlökarna tunt. Klyv chilin, rensa ur fröna och snitta tunna strimlor. Skala ingefäran och skär tunna skivor. Blanda allt med pumpabitarna i en skål.
4
5
Blanda ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Låt kallna. Häll lagen över pumpan i skålen och ställ den i kylskåpet minst över natten.

Kommentar:
Inläggningen kan gärna göras flera dagar i förväg. Låt stå övertäckt i kylskåp.

Recept // Fler frukt & bärrecept