Syltad pumpa

Du behöver 1 kg pumpa rensad 2 dl ättiksprit 3 dl vatten 8 dl strösocker 10 skiva ingefära färsk skalad 1 st peppar liten bit...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg pumpa rensad
  • 2 dl ättiksprit
  • 3 dl vatten
  • 8 dl strösocker
  • 10 skiva ingefära färsk skalad
  • 1 st peppar liten bit färsk spansk

Gör så här

1
Dela pumpan i klyftor, skivor eller stora bitar som går lätt att skala. Avlägsna skalet med en grönsakskniv och skär grönsaken i tärningar om 1-2 cm.

2
Blanda ättiksprit, vatten och socker i en rostfri kastrull. Koka upp under omrörning. Lägg pumpatärningarna, ingefärsskivorna och biten med spansk peppar i lagen. Koka upp och koka tärningarna glansiga och knappt mjuka. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i kruka eller små glasburkar.

3
Koka ihop lagen – vattnet i pumpan tunnar ut lagen under kokning – så att den återigen blir simmigt koncentrerad. Häll lagen kokande över pumpatärningarna. Plocka bort pepparn, den kan ge för stark smak om den får följa med i burkarna. Skruva på tätt lock medan burkarna är varma. Har du använt kruka – låt den kallna innan den binds om, men lägg ett papper löst över som håller damm borta under tiden. Förvaras mörkt och svalt.


Kommentar:
För fler pumparecept, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top