Sylt av lösa bär

Du behöver ca 1 kg bär, röda vinbär, hallon jordgubbar hjortron, åkerbär, björnbär, blåbär eller moreller 6 dl (510 g) strösocker 1 rågat krm natriumbensoat...

Tillagningstid: 60 minuter
1 portion

Du behöver

  • ca 1 kg bär, röda vinbär, hallon jordgubbar hjortron, åkerbär, björnbär, blåbär eller moreller
  • 6 dl (510 g) strösocker
  • 1 rågat krm natriumbensoat

Gör så här

1
Skölj, rensa, repa eller kärna ur bären. Varva bär och socker i syltgrytan, låt stå och safta sig en stund. Hetta upp långsamt, på svag värme under lock, och låt sedan småputtra 15–20 minuter, vippa försiktigt på grytan då och då, så bären inte bränns. Skumma av ytan.

2
Lös natriumbensoat i lite av sylten innan det rörs ut i hela grytan. Häll på rena och heta burkar, ända upp, och förslut. Låt svalna upp och ner. Förvara färdig, kall sylt rättvänd, på svalt, mörkt ställe.


Kommentar:
Tips Blanda gärna bärsorter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top