Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vatten kokt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Kräm:

  • 125 st smör gr
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 msk vaniljsocker

Gör så här

1
Vispa ihop sockerkakan som vanligt - först ägg och socker, sedan vatten och mjöl blandat med bakpulver. Grädda i en smord och bröad form i 175 grader i 40 minuter.
2
Koka ihop smör och grädde cirka 2 minuter. Rör i vaniljsockret. Krämen ska vara tunnflytande.
3
Dela sockerkakan, som en tårtbotten, slå på krämen medan den ännu är ljummen. Lägg ihop bottnarna. Ställ kakan kallt.
4
Mycket god och billig!

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler övrigtrecept