Svepta mackor med steppsallad

Du behöver 500 g färskpotatisar 4 st tunnbröd salt och svartpeppar 4 dl isbergssallad finstrimlad 8 skiva kalkonbröst rökt Steppsallad: 1 st matlagningsyoghurt burk 3...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatisar
  • 4 st tunnbröd
  • salt och svartpeppar
  • 4 dl isbergssallad finstrimlad
  • 8 skiva kalkonbröst rökt

Steppsallad:

1 st matlagningsyoghurt burk
3 msk lättmajonnäs
1 st purjolök liten bit finstrimlad
1 st äpple grovrivet
1 msk riven pepparrot
1 bitar chilipeppar färsk i strimlor
1 krm salt
2 krm svartpeppar

Att strö över:

solroskärnor rostade

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Skrubba potatisen, lägg den i kastrullen och koka den mjuk 15-20 minuter. Häll bort vattnet och låt den ånga av och svalna något.

2
Blanda alla ingredienserna till steppsalladen i en skål.

3

4
Lägg ut tunnbröden och fördela potatisen ovanpå. Kläm sönder potatisen lätt med en gaffel. Strö på sallaten och bred ut steppsalladen ovanpå. Lägg på kalkonskivorna och lite solrosfrön.

5
Rulla ihop tunnbröden i smörgåspapper.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top