Du behöver
- 3.5 dl mathavre
- 250 g rödkål
- 1 krm salt
- 1 tsk strösocker
- 2 msk äppelcidervinäger
- 2 dl majonnäs
- 1 tsk pressad citron
- 3 msk hackad dill
- 200 g skivad kallrökt lax
- ärtskott
Gör så här
Koka mathavren enligt anvisningar på förpackningen.
Skär eller hyvla rödkålen tunt. Lägg den i en kål och strö över salt. Krama kålen med händerna så att den mjuknar och saltet fördelas jämnt. Låt stå i 10 minuter.
Rör ut socker i äppelcidervinäger. Rör tills sockret är löst. Häll vinägern över kålen och blanda runt.
Blanda majonnäsen med citron och hackad dill.
Fördela mathavre, lax och rödkål i fyra skålar. Garnera med ärtskott och servera med en klick majonnäs.
Tips: Det går även bra att använda varmrökt lax eller rå lax skuren i kuber.
Klassiska svenska smaker i en pokébowl med mathavre, rökt lax, dillmajonnäs och sötsyrlig picklad rödkål.