RECEPT FRÅN IK

Svensk pokébowl med mathavre

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 dl mathavre
  • 250 g rödkål
  • 1 krm salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk pressad citron
  • 3 msk hackad dill
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • ärtskott

Gör så här

1

 Koka mathavren enligt anvisningar på förpackningen. 

2

Skär eller hyvla rödkålen tunt. Lägg den i en kål och strö över salt. Krama kålen med händerna så att den mjuknar och saltet fördelas jämnt. Låt stå i 10 minuter.

3

Rör ut socker i äppelcidervinäger. Rör tills sockret är löst. Häll vinägern över kålen och blanda runt. 

4

Blanda majonnäsen med citron och hackad dill.

5

Fördela mathavre, lax och rödkål i fyra skålar. Garnera med ärtskott och servera med en klick majonnäs. 

6

Tips: Det går även bra att använda varmrökt lax eller rå lax skuren i kuber. 


Kommentar:
Klassiska svenska smaker i en pokébowl med mathavre, rökt lax, dillmajonnäs och sötsyrlig picklad rödkål.

Recept