Du behöver

  • 300 g svarta vinbär
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • citron ca 1 msk pressad

Gör så här

1
Koka upp vatten och socker tills det "klarnar". Låt svalna.
2
Kör vinbären till puré i matberedare. Passera bären genom en sil om du vill ha bort skalbitarna.
3
Blanda bären, sockervattnet och citronsaften. Kör i glassmaskin. Eller ställ in en skål med bärblandningen i frysen. Det tar några timmar innan sorbeten är fryst. Rör också flera gånger under infrysningen så blir konsistensen mjukare.

Kommentar:
Receptet är hämtat från Hus & Hems grillbuffè som är beräknad för 4 personer. Svarta vinbär smakar mycket sommar och är dessutom fyllda med nyttigheter. En klick mild vaniljglass blir en god smakbrytning till.


Recept // Fler frukt & bärrecept