RECEPT FRÅN IK

Svartvinbärsbräserad rödkål

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 600 g rödkål
  • 1 gul lök
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk torkad ingefära
  • neutral matolja
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 7 dl lagom stark svartvinbärssaft (utspädd, ej koncentrerad)
  • 1 msk socker
  • färsk timjan till servering

Gör så här

1
Strimla rödkålen och den gula löken. Fräs tillsamman med kanelstång, ingefära och lite olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt vinäger, saft och socker.
2
Låt koka sakta tills kålen är mjuk och den mesta vätskan kokat in i kålen, det tar cirka 45 minuter. Rör om i grytan då och då under kokningen.
3
Klipp lite timjan över innan du sätter fram rödkålen på julbordet.

Kommentar:
Årets kock 2011 Tomas Diederichsen bjuder på julmaten.

Recept // Fler grönsakerrecept