Svartvinbärsbräserad rödkål

Du behöver 600 g rödkål 1 gul lök 2 kanelstänger 1 tsk torkad ingefära neutral matolja 1 dl rödvinsvinäger 7 dl lagom stark svartvinbärssaft (utspädd,...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 600 g rödkål
  • 1 gul lök
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk torkad ingefära
  • neutral matolja
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 7 dl lagom stark svartvinbärssaft (utspädd, ej koncentrerad)
  • 1 msk socker
  • färsk timjan till servering

Gör så här

1
Strimla rödkålen och den gula löken. Fräs tillsamman med kanelstång, ingefära och lite olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt vinäger, saft och socker.

2
Låt koka sakta tills kålen är mjuk och den mesta vätskan kokat in i kålen, det tar cirka 45 minuter. Rör om i grytan då och då under kokningen.

3
Klipp lite timjan över innan du sätter fram rödkålen på julbordet.


Kommentar:
Årets kock 2011 Tomas Diederichsen bjuder på julmaten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top