RECEPT FRÅN IK

Svart vinbärskaka med syrlig glasyr

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 100 g smör smält
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • smör till formen
  • 3 dl svarta vinbär
  • 2 dl florsocker
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och 1 1

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop äggen med smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och strösocker och rör ner i äggsmeten.
2
Använd en form med löstagbar botten (24 centimeter) och klä botten med bakplåtspapper.
3
Smörj och bröa formen.
4
Häll smeten i formen och strö svarta vinbär över.
5
Grädda cirka 35 minuter
6
i mitten av ugnen tills kakan fått fin färg. Låt svalna.
7
Sikta florsockret och blanda med citronskal och saft till
8
glasyr. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan.

Recept // Fler frukt & bärrecept