Svamptimbal med kryddig smörsås

Du behöver 1 l trattkantareller smör 3 dl mjölk 2.5 dl grädde salt och peppar 6 st ägg uppvispade Sås: 4 st hårdkokta ägg 3...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 l trattkantareller
  • smör
  • 3 dl mjölk
  • 2.5 dl grädde
  • salt och peppar
  • 6 st ägg uppvispade

Sås:

4 st hårdkokta ägg
3 st schalottenlökar
100 g smör
2 msk vinäger
1 dl persilja finhackad
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Sätt in en djup, ugnsfast panna fylld till hälften med vatten. Smörj en timbalform. Rensa svampen och dela de stora i mindre bitar. Fräs svampen i smör några minuter tills vätskan kokat bort. Fördela en tredjedel av svampen i formen. Finhacka resten. Koka upp mjölk och grädde och låt svalna. Tillsätt den finhackade svampen och de uppvispade äggen. Häll blandningen över svampen i timbalformen. Sätt in formen i vattenbad i ugnen och grädda i 35 minuter. Skala och finhacka äggen. Skala och finhacka löken. Fräs löken på svag värme i smör tills den mjuknar. Tillsätt vinäger, persilja och finhackat ägg. Krydda. Slå upp den varma timbalen på en tallrik. Servera med såsen, en god sallad och bröd.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler goda svamprecept.
Välj bröd till som passar vid ev allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top