Svamptarte med paprika och ost

Du behöver Pajdeg: 2.5 dl vetemjöl 75 g smör 0.5 dl färskost typ Philadelphia 1 msk kallt vatten Fyllning: 300 g blandsvamp (t ex kantareller,...

Tillagningstid: 50 minuter
8 portioner

Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
75 g smör
0.5 dl färskost typ Philadelphia
1 msk kallt vatten

Fyllning:

300 g blandsvamp (t ex kantareller, karljohan eller trattkantareller)
2 msk smör
3 st schalottenlökar hackade
2 st paprikor tunt strimlade gula
salt och peppar
2 msk hackad färsk timjan
2 st ägg
2 dl mjölk
2 dl färskost
150 g riven ost vällagrad t ex västerbotten
rucolablad

Gör så här

1
Använd gärna matberedare till degen. Häll i mjöl och smöret skuret i bitar och kör till en smulig konsistens. Tillsätt färskost och sist vatten. Kör tills degen klumpat ihop sig. Använd en låg pajform av metall med löstagbar botten, eller små portionsformar och tryck ut degen direkt. Låt vila 30 minuter i kylen.

2
Värm ugnen till 200 grader. Nagga med en gaffel i botten och förgrädda tio minuter.

3
Lägg kantarellerna i en stekpanna utan smör och låt det mesta av vätskan koka bort på medelvärme. Lägg upp på ett fat. Smält smöret och fräs lök och paprika mjuk i pannan, lägg i svampen och låt den fräsa med. Salta och peppra och strö över hackad timjan. Ställ pannan åt sidan.

4
Vispa ägg, mjölk och färskost i en bunke. Lägg svamp, paprika och lök i botten på pajen, strö över den rivna osten, slå till sist över äggblandningen. Grädda cirka 25 minuter, lite kortare för portionsformar. Garnera med rucola vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top