Du behöver
- 400 g champinjoner
- 1 st purjolök
- 2 msk smör
- 1 msk olivolja
- salt & peppar
- 1 dl vitt vin eller 1/2 citron, saften
- 2 dl vispgrädde
- 50 g blåmögelost t ex Saint Agur
- 1 msk persilja finhackad
Till servering
bulgur
sallad
Gör så här
Ansa svampen och skär i kvartar. Gör ett snitt längs med purjolöken och skölj den noga i kallt vatten. Strimla den fint.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs först purjolöken i några minuter utan att den tar färg. Tillsätt svampen och fräs i ungefär 3 minuter tills nästan all vätska försvunnit.
Häll över vinet eller citron-saften och låt det få ett uppkok. Tillsätt grädde och osten bruten i mindre bitar. Låt ost-en smälta under omrörning och krydda med persilja, salt och peppar.
Servera genast tillsammans med bulgur och en god sallad.
Ugnsbakad potatis, pasta eller omelett är andra goda alternativ att servera till den krämiga svampstuvningen.