Svampstuvning med ädelost

Du behöver 400 g champinjoner 1 st purjolök 2 msk smör 1 msk olivolja salt & peppar 1 dl vitt vin eller 1/2 citron, saften...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g champinjoner
  • 1 st purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 1 dl vitt vin eller 1/2 citron, saften
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g blåmögelost t ex Saint Agur
  • 1 msk persilja finhackad

Till servering

bulgur
sallad

Gör så här

1

Ansa svampen och skär i kvartar. Gör ett snitt längs med purjolöken och skölj den noga i kallt vatten. Strimla den fint.

2

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs först purjolöken i några minuter utan att den tar färg. Tillsätt svampen och fräs i ungefär 3 minuter tills nästan all vätska försvunnit. 

3

Häll över vinet eller citron-saften och låt det få ett uppkok. Tillsätt grädde och osten bruten i mindre bitar. Låt ost-en smälta under omrörning och krydda med persilja, salt och peppar. 

4

Servera genast tillsammans med bulgur och en god sallad.


Kommentar:
Ugnsbakad potatis, pasta eller omelett är andra goda alternativ att servera till den krämiga svampstuvningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top