Svampsoppa med rostad prosciutto

Du behöver 8 skiva lufttorkad skinka t ex prosciutto crudo 500 g svamp (endast champinjoner fungerar utmärkt) smör till stekning 3 st vitlöksklyftor hackade 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 skiva lufttorkad skinka t ex prosciutto crudo
  • 500 g svamp (endast champinjoner fungerar utmärkt)
  • smör till stekning
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kalvfond konc på flaska
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • riven parmesanost
  • olivolja

Gör så här

1
1 Lägg skinkskivorna på en papprad plåt. Sätt i ugnen i 10 minuter på 200 grader tills de är knapriga.

2
2 Bryn svampen i smör. Fräs vitlöken i olivoljan i en kastrull, tillsätt svampen och häll på vatten, fond och grädde.

3
3 Koka soppan i 8–10 minuter, mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

4
4 Servera med lite riven parmesanost, olivolja, den rostade skinkan och gärna något bröd till.

5
Tips! Prosciutton kan ersättas med bacon.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 551, Fett 32 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top