Du behöver
- 8 skiva lufttorkad skinka t ex prosciutto crudo
- 500 g svamp (endast champinjoner fungerar utmärkt)
- smör till stekning
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 1 msk olivolja
- 6 dl vatten
- 2 msk kalvfond konc på flaska
- 2 dl vispgrädde
- salt och nymalen svartpeppar
- riven parmesanost
- olivolja
Gör så här
1
1 Lägg skinkskivorna på en papprad plåt. Sätt i ugnen i 10 minuter på 200 grader tills de är knapriga.
2
2 Bryn svampen i smör. Fräs vitlöken i olivoljan i en kastrull, tillsätt svampen och häll på vatten, fond och grädde.
3
3 Koka soppan i 8–10 minuter, mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
4
4 Servera med lite riven parmesanost, olivolja, den rostade skinkan och gärna något bröd till.
5
Tips! Prosciutton kan ersättas med bacon.
Näringsvärde:
Kcal 551, Fett 32 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 5 g