RECEPT FRÅN IK

Svampsoppa med morot

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 l svamp (250 g) tex trattkantarell
  • 3 st gula lökar
  • smör att steka i, blanda med olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • citronpeppar
  • 1 l vatten
  • 3 st buljongtärningar (gärna 1 svamp-, 1 kyckling-, 1 kött)
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 st morötter
  • 3 dl grädde

Gör så här

1

Stek svampen i smör i cirka 10 minuter. Lägg den sedan åt sidan.

2

Hacka löken och bryn den i olja tills den blir glansig. Tillsätt soja,  krydda med citronpeppar efter smak.

3

Häll på vatten och buljongtärningar och låt koka upp.

4

Rör ut mjölet i lite vatten och häll i en stråle ned i soppan under omrörning. Låt koka några minuter.

5

Riv morötterna och lägg dem i soppan. Koka cirka 6 minuter. Tillsätt grädden och låt soppan få ett uppkok till. Morötterna ska ha lite tuggmotstånd.


Kommentar:
– Det här är jättebra lunchmat, hälsar Barbro Malm. Hon brukar göra soppan i förväg och värma den när den ska serveras.

Recept