Du behöver
- svamp t ex trattkantareller
- 0.5 st gul lök
- 1 st potatis liten
- 1 msk smör eller margarin
- 1.5 krm curry
- 4 dl vatten
- 1.5 msk grönsaksfond eller
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk tomatpuré
- salt
- svartpeppar
- 1 dl lätt crème fraiche
- persilja eller gräslök
Tillbehör:
kalkon- och getostmörgås
fruktsallad till dessert
Gör så här
1
Ansa svampen och hacka den fint. Skala och finhacka löken och potatisen.
2
Fräs svamp och lök i matfettet med curryn, tills den vätska som bildats kokat in och löken börjar få en aning färg. Tillsätt potatisen.
3
Späd med buljong. Smaksätt med tomatpuré, salt om det behövs och svartpeppar. Låt soppan sjuda under lock 10–15 minuter.
4
Rör ner crème fraiche. Klipp över persilja eller gräslök och servera med en matig, mättande smörgås.