Svampsoppa med kalkon och getostsmörgås

Du behöver svamp t ex trattkantareller 0.5 st gul lök 1 st potatis liten 1 msk smör eller margarin 1.5 krm curry 4 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • svamp t ex trattkantareller
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st potatis liten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1.5 krm curry
  • 4 dl vatten
  • 1.5 msk grönsaksfond eller
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • persilja eller gräslök

Tillbehör:

kalkon- och getostmörgås
fruktsallad till dessert

Gör så här

1
Ansa svampen och hacka den fint. Skala och finhacka löken och potatisen.

2
Fräs svamp och lök i matfettet med curryn, tills den vätska som bildats kokat in och löken börjar få en aning färg. Tillsätt potatisen.

3
Späd med buljong. Smaksätt med tomatpuré, salt om det behövs och svartpeppar. Låt soppan sjuda under lock 10–15 minuter.

4
Rör ner crème fraiche. Klipp över persilja eller gräslök och servera med en matig, mättande smörgås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top