Svampsnitt med tryffelolja

Du behöver 250 g (skogs)champinjoner 1 msk smör 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk sherryvinäger 1/2 dl grädde salt, svartpeppar 8 skivor baguette några droppar...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g (skogs)champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 1/2 dl grädde
  • salt, svartpeppar
  • 8 skivor baguette
  • några droppar tryffelolja
  • körvel till dekoration

Gör så här

1
Hacka svampen för hand eller i matberedare, spara två små till dekoration. Stek svampen i torr panna tills den släpper vätska och låt vätskan koka bort. Tillsätt smör och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt vinägern och låt den koka in. Tillsätt grädden och låt den koka in. Smaka av med salt och peppar och lägg över i en skål.

2
Rosta brödet i torr panna, fördela svampkrämen på brödskivorna. Hyvla de sparade champinjonerna tunt, gärna på mandolin och lägg dem på snittarna. Droppa över lite tryffelolja och toppa med späda körvelblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top