Du behöver
- 200 g färsk svamp t ex champinjon och trattkantarell
- 1 msk smör
- 1 st schalottenlök liten
- 1 st vitlöksklyftor
- 0.75 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 1 st halvbaguette
- smör till stekning
- persilja finskuren
- västerbottensost riven
Topping
Gör så här
1
Rensa och hacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök.
2
Fräs svampen i torr stekpanna tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör, schalottenlök och vitlök och fräs ytterligare några minuter tills löken är mjuk. Rör i grädden och låt den koka in. Smaka av med salt och peppar.
3
Skiva baguetten lite snett och stek skivorna gyllene i smör i en stekpanna.
4
Lägg lite svampröra på varje brödskiva, toppa med persilja, grovriven västerbottensost och nymalen svartpeppar.
Kommentar:
Bjud på salta snittar till glöggen, finn crisp toppad med varmrökt laxröra och picklad lök och smörstekt baguette med svampröra och västerbottensost.
Bjud på salta snittar till glöggen, finn crisp toppad med varmrökt laxröra och picklad lök och smörstekt baguette med svampröra och västerbottensost.